Ja og nej…

Vi har fået henvendelser fra brugere der spørger, hvornår de kan/skal markere modtaget krypto som en skattefri gave i vores beregner.

At give krypto som gave resulterer ikke uden videre i skattefrihed ved senere salg. Følgende bindende svar belyser problemstillingen.

Ja, når modtageren af gaven ikke derved har erhvervet kryptovaluta i spekulationsøjemed, altså for derved at spekulere i værdistigning i kryptovaluta. Bl.a. modtagerens kendskab til kryptovaluta og det sekundære marked spiller ind på denne vurdering.

Nej, hvis gavegivningen falder udenfor denne ramme – så vil erhvervelsen betragtes som spekulativ og senere salg blive beskattet.

Selve modtagelsen af gaven er endvidere skattefri, hvis gaven er givet som lejlighedsgave til f.eks. fødselsdag, konfirmation, jubilæer eller lignende, hvis gaven har en beskeden værdi.

Når du bruger CryptoSkat beregneren, kan du markere en indsættelse/deposit af krypto på dine konti som en gave – med konsekvens at salget af denne krypto ikke beregnes som gevinst til beskatning.

Når man giver en gave, skal man også huske at gavegiveren pålægges 15% gaveafgift ved gaver over et vist beløb afhængigt af hvem gaven gives til. En oversigt findes her.