Transaktionstyper

 

 

CryptoSkat understøtter beregning af profit og tab for følgende transaktionstyper: Almindelige spothandler, airdrops, gaver, forks, tokens tjent ved mining, ICO’s, IEO’s og andre initial offerings samt basale staking transaktioner.

Airdrops

Hvordan specifikt airdrops skal behandles skattemæssigt er uklart i skattemyndighedernes praksis.

Nogle airdrops vil være at betragte som gaver og beskattes derfor ikke, hvorimod andre som betaling for udført arbejde og erhvervet ved spekulation hvorfor de beskattes – det afhænger helt af omstændighederne omkring hvorfor et airdrop er modtaget. Se vores opsummering af skatteregler og links til myndighedernes officielle vejledninger og praksis.

Hos CryptoSkat har vi valgt fremgangsmåden, at airdrops behandles som gaver og behandles på samme måde – dvs. de beregnes som ikke-skattepligtige, og eventuel profit fra salg af tokens, erhvervet som et airdrop, inddrages derfor ikke i totalopgørelsen af profit for et år.

Det kan du let ændre, hvis du ved, eller din skatterådgiver har anbefalet dig, at et airdrop skal betragtes som betaling for udført arbejde og erhvervet ved spekulation. Det kan gøres ved blot at “hakke af” i feltet for særlige transaktionstyper og fjerne markeringen af “airdrop” for transaktionen, hvor du modtager et airdropped token. Så behandler CryptoSkat salget af dette token som en almindelig handel, dvs. et salg af et token erhvervet med spekulation for øje.

Husk manuelt at tilrette anskaffelsessummen for dine tokens, når du har fjernet “Airdrop” markeringen.

Gearede handler/leveraged trades (handel med finansielle kontrakter) og avancerede former for staking, liquidity provision m.v.

Leveraged trades, dvs. handel med forskellige former for finansielle kontrakter, avancerede former for staking transaktioner og liquidity provision (dual sided liquidity provision såvel som single sided) vil blive understøttet i den nære fremtid.

Understøttelse af disse transaktionstyper er af højeste vigtighed for os.

Vi vil imidlertid sikre os, at vores kunder får en let og fejlfri beregning, også af disse avancerede transaktioner. Vi er langt, men det kræver lidt mere arbejde fra vores side.

KOM HURTIGT I GANG - PRØV CRYPTOSKAT NU

Uanset om du handler lidt eller meget og på langt eller kort sigt, hjælper CryptoSkat beregneren dig med at få overblik når du skal indberette til myndighederne.

OPRET EN GRATIS KONTO